En Güncel Yazılar



Almanya Yüksek Lisans Ücretleri




Almanya yüksek lisans ücretleri üniversitelerin birçoğunda bulunmamaktadır. İyi bir not ortalaması yakaladığınız takdirde burs imkânınızın olacağı da bir gerçektir. Elbette bunun yanında da dil seviyenizin üst düzey olması gerekmektedir. Üniversitelerde ücretsiz bir şekilde yüksek lisans yapabildiğiniz için yalnızca aylık olarak yeme – içme, ulaşım giderleri ve konaklama gibi ücretler bulunmaktadır. Bu ücretler de 700 – 900 Euro civarında bir miktara tekabül etmektedir.

Almanya’da Yüksek Lisans Eğitimi

Almanya yüksek lisans ücretleri yanında yüksek lisans eğitimi de oldukça önemlidir. Avrupa’nın en önde gelen eğitimci anlayışlarından bir tanesi olan Almanya, geniş kapsamlı birçok bölümde yüksek lisans imkanı sağlamaktadır. Aynı zamanda yabancı öğrencilere de oldukça önem veren ve onların gelişip alanlarında etkili birer kişi olmalarına ön ayak sağlayan Almanya eğitim sistemi sayesinde hem lisans hem de yüksek lisans konusunda oldukça detaylı ve sağlam birer eğitim vermektedir. Akademik kadro açısından da oldukça başarılı olan Almanya’nın yüksek lisans avantajları da haliyle oldukça fazladır.

Almanya Yüksek Lisans Şartları

Almanya’da yüksek lisans yapmak Türkiye’de herhangi bir bölümde 4 yıllık bir üniversite okuyan herkes için oldukça kolaydır. Ancak şu da bir gerçektir ki Almanya’da yüksek lisans şartları üniversiteden üniversiteye değişmektedir. Almanya’da yüksek lisans yapmak istiyorsanız not ortalamanızın 2,70’in üzerinde olmasında gerekmektedir. Bunun yanında yüksek lisans yapmak istediğiniz bölümle kendi mezun olduğunuz lisans bölümü arasındaki ders ve konuların en az %80’inin aynı olması gerekmektedir. Elbette her isteyen bu başvuruyu deneyebilir ancak not ortalaması 2,70’in altında olan bir öğrencinin başvurusunun kabul edilme ihtimali yok denecek kadar azdır. Bu doğrultuda tercihlerinize uygun olan Alman üniversitelerini bulmanız oldukça kolay olacaktır. Alman eğitim sistemi sayesinde en iyi okullarda en iyi bölümlerde en iyi hocalardan oldukça başarılı bir şekilde mezun olabilir ve yüksek lisans sonucunda akademisyenliğe kadar rahatlıkla uzanabilirsiniz. Ancak şu unutulmamalıdır ki Almanya’da yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrencinin en az B1 seviyesinde Almanca eğitimi olması gerekmektedir. Bunu karşılayan herkes Almanya’da okuyabilir.

Norden Akademi sektöre yenilik ve öncülük getirmiş, değişen ve gelişen yeni dünyanın ve bu dünyaya hızla ayak uyduran yeni genç ve dinamik neslin beklentilerine karşılık verecek şekilde uzman kadro, ekipman, kaynak, bilgi ve tecrübeye sahip oncu bir firmadır. Norden Akademi markası altında YKS ve LGS kurslarımız ile hizmet vermenin yani sıra, yurtdışı eğitim alanındaki tecrübe ve yatırımlarımız ile bu alanda da gençlerimize bilgi ve destek sunmaktayız. Ayrıca Almanca ve İngilizce kurslarımız ile YKS ve LGS kurslarımızı birbirine paralel sunmakta ve siniri olmayan öğrenmenin ve eğitimin her türlüsünü en kaliteli şekilde müşteri kitlemize sunmaktayız.

Diğer En Güncel Yazılarımız

Yurt içi dil kursları, vize danışmanlığı, tercüme hizmeti, yurt dışı eğitim danışmanlığı hakkında tüm güncel yazılarımız burada!