En Güncel Yazılar



Amerika Vize Danışmanlığı




Her yıl binlerce kişi turizm, eğitim, iş görüşmeleri ve Yeşil Kart göçmenlik dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla Türkiye'den Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmek için vize alır. Amerika, hemen hemen her yetişkinin gidip rahat bir hayata başlamak istediği bir ülke olduğu için vizeler oldukça sınırlıdır. Amerikan Konsolosları, her vize başvuru sahibine olası bir göçmen gibi davranır ve yalnızca ziyaretinizden sonra Amerika'ya döneceğinizden emin oldukları takdirde vize verir. Diğer ülkelerin aksine Amerika Birleşik Devletleri'nde vize görüşmeleri yüz yüze yapılır ve görüşme sırasındaki tutum ve davranışlarınız, özellikle sunulan sorulara nasıl yanıt verdiğiniz, vize onay sürecini iyi veya olumsuz etkileyebilir. Tüm bu nedenlerle ABD Vize başvurunuz iyi hazırlanmalı ve vize görüşmesinde nasıl davranacağınız konusunda Amerika vize danışmanları tarafından profesyonel yardım almalısınız.

Amerika vize danışmanları ne iş yapar?
Vize danışmanları, vize acenteleri, yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmeti veren şirketler ve vize danışmanlık firmaları için çalışır. Vize danışmanları, varış ülkesinin gerektirdiği evrakları derlemekten, büyükelçiliklerle iletişim kurmaktan ve randevuları planlamaktan sorumludur. Vize danışmanları, turist vizesi ve göçmenlik gereklilikleri konusunda müşterileri bilgilendirmek ve yönlendirmekten sorumludur. Sonuç olarak, çeşitli vize kategorileri için yasal gerekliliklerin yanı sıra işlem süreçlerine aşina olmalıdır.

Bunun dışında vize danışmanlarının görev ve sorumlulukları arasında vize veya göçmenlik başvurusunun yapılacağı ülkenin gerektirdiği vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, davetiye, davetiye gibi belgelerin adaylara bildirilmesi yer alır. Şirketin imza sirküleri, garantili seyahat sağlık sigortası ve biyometrik fotoğrafları ile şirket ve büyükelçilik randevularının belirlenmesi gibi birçok işlem danışmanlar tarafından yürütülür.

Tüm bu süreçlerin yanı sıra Amerika vize başvuru hizmeti veren firmalar, çeşitli ek hizmetler de sunar. Başvurunuzu ve ilerlemenizi online olarak takip edebilirsiniz. Tüm evraklarınızın temin edilmesinin yanı sıra sizden alınması gereken evrakların teslim edilmesi şirketler tarafından yapılır. Birçok Amerika vize danışmanlık firmaları, randevunuz olduğunda sizi evinizden alabilir ve konsolosluğa bırakabilir. Evrak kontrolü ve parmak izi gibi vize işlemleriniz de yanınızda olur.

Amerika Turist Vizesi
Amerika turist vizesi, ülke topraklarına yapılacak turistik ve kültürel ziyaretler için gerekli izni ifade eder. Bu izin bir yıldan on yıla kadar sürebilir. Başvuru sahibi tarafından sağlanan belgeler ve ABD vize görüşmesi sırasında edinilen izlenim bu durumda belirleyicidir. Yani ilk başvuruda 10 yıllık ABD vizesi alınabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde turist vizesine başvurmak için Ds 160 formu gereklidir.

Amerika Çalışma Vizesi
ABD Çalışma vizesi, ilgili ülkeye ekonomik nedenlerle gitmenize ve uzun süre kalmanıza izin verir. Amerikan çalışma vizesi kategorileri H1b, H2b, J ve F olarak ayrılır. Uzun dönem oturma izni hakkı verenler için bu vizeler ihtiyaçlarınızı karşılar.

Amerika Vize Şartları
Amerika'ya seyahat etmek için öncelikle ülkenin vize gereksinimlerini karşılamanız gerekir. Bu çok kritik bir konu olduğu için, Amerika'ya seyahat etmek için ne gerektiğini tam olarak anlamak çok önemlidir. Bu gereksinimleri karşılarsınız ve gerekli tüm belgeleri toplayarak eksiksiz bir vize başvurusu yaparsınız. ABD vize başvurunuzla ilgili yardım almak, olumlu bir sonuç alma şansınızı büyük ölçüde artıracaktır. ABD vizesi alırken bir danışmandan hizmet almak bu süreçleri büyük ölçüde kolaylaştırır.

Türk vatandaşları, eğitim için Amerika Birleşik Devletleri'nden öğrenci vizesi alır. Amerikan öğrenci vizesi ile ilgili ülkelerde eğitiminize devam edebilirsiniz. Bu eğitim, lisans, yüksek lisans veya dil okulu dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle olabilir. Almak istediğiniz vize türüne göre danışmanlık hizmeti verilir. Bu süreçte sizi bilgilendiren vize danışmanları aracılığı ile vize alma ihtimaliniz artar. 

Norden Akademi sektöre yenilik ve öncülük getirmiş, değişen ve gelişen yeni dünyanın ve bu dünyaya hızla ayak uyduran yeni genç ve dinamik neslin beklentilerine karşılık verecek şekilde uzman kadro, ekipman, kaynak, bilgi ve tecrübeye sahip oncu bir firmadır. Norden Akademi markası altında YKS ve LGS kurslarımız ile hizmet vermenin yani sıra, yurtdışı eğitim alanındaki tecrübe ve yatırımlarımız ile bu alanda da gençlerimize bilgi ve destek sunmaktayız. Ayrıca Almanca ve İngilizce kurslarımız ile YKS ve LGS kurslarımızı birbirine paralel sunmakta ve siniri olmayan öğrenmenin ve eğitimin her türlüsünü en kaliteli şekilde müşteri kitlemize sunmaktayız.

Diğer En Güncel Yazılarımız

Yurt içi dil kursları, vize danışmanlığı, tercüme hizmeti, yurt dışı eğitim danışmanlığı hakkında tüm güncel yazılarımız burada!