En Güncel Yazılar



İngiltere eğitim danışmanlığı




İngiltere eğitim danışmanlığı, yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere İngiltere'de bulunan lisans, yüksek lisans, İngilizce dil okulu, yaz okulu ve sertifika programları konusunda Norden Akademi olarak danışmanlık hizmeti sağlar. Ayrıca vize işlemleri ve konaklama hizmetleri de sunulabilir.

İngiltere'de Eğitim Almadan Önce Yapılması Gerekenler

  1. Okulunuzun konumunu ve kalacağınız yer arasındaki mesafeyi internetten veya danışmanınızın yardımıyla öğrenin. Ayrıca nasıl ulaşacağınızı planlayın.

  2. Hava sıcaklıklarını ve iklimi öğrenin ve bavulunuzu buna göre hazırlayın.

  3. Pasaportunuzun en az 1 yıl geçerli olduğundan emin olun. Ayrıca sağlık sigortası, okul kabul belgesi ve konaklama belgelerini yanınıza almayı unutmayın.

  4. İngilizce sözlük veya cep telefonunuza indirebileceğiniz bir dil öğrenme uygulaması bulundurun.

  5. İngiltere'ye gitmeden önce sağlık sigortası yaptırmanız tavsiye edilir, ancak zorunlu bir gereklilik değildir.

  6. Okula başlamadan önce defter, kalem, okul kabul belgeleri ve bir adet fotoğrafı yanınızda bulundurun.

  7. İngiltere'deki prizlerin farklı olduğunu unutmayın, bu yüzden 3 uçlu priz dönüştürücüsünü yanınıza almayı unutmayın.

  8. Araba kiralamayı planlıyorsanız, ehliyetinizi yanınızda bulundurun.

  9. İngiltere'de kullanılan cep telefonu operatörlerini araştırarak size en uygun olanı seçin. Türkiye'den arama yapmak için ülke kodu olan 44'ü tuşlamayı unutmayın.

  10. Banka hesabı açtırmak isterseniz, okul yetkililerinden yardım alabilirsiniz. Bankaya başvuru formunu doldurmanız ve gerekli belgeleri sağlamanız gerekebilir.

  11. İngiltere'de kullanılacak olan para birimi pound (£) olduğunu unutmayın. Günlük ihtiyaçlarınız için genellikle 5£, 10£, 20£ ve 50£ banknotları kullanılır.

  12. Pasaportunuzu güvende tutmak için kendinize bir kopyasını e-posta olarak gönderin ve seyahat ederken yanınızda sadece fotokopisini bulundurun.

  13. Dersleriniz başlamadan önce zamanında okulda olmaya özen gösterin. Birçok okul geç kalan öğrencilere tolerans göstermez.

  14. Okula devam zorunluluğu olduğunu unutmayın. Genellikle minimum %85 devam şartı bulunur. Aksi takdirde sertifika veya diploma almanız engellenebilir.

  15. Hava yolunuzun bagaj taşıma kurallarını kontrol edin. Genellikle ekonomi ve comfort sınıfında 20 Kg, business sınıfında 30 Kg kargo bagajı ve 8 Kg el bagajı taşıma hakkınız vardır.

İngiltere eğitim sistemi

İngiltere eğitim sistemi 5 aşamadan oluşmaktadır ve şu şekildedir: Okul öncesi eğitim, İlkokul, Ortaokul, Lise, Yükseköğretim. Zorunlu eğitim 5 ila 16 yaş arasındadır. İngiltere'de üniversite eğitimi zorunlu değildir ve ücretlidir.


Norden Akademi sektöre yenilik ve öncülük getirmiş, değişen ve gelişen yeni dünyanın ve bu dünyaya hızla ayak uyduran yeni genç ve dinamik neslin beklentilerine karşılık verecek şekilde uzman kadro, ekipman, kaynak, bilgi ve tecrübeye sahip oncu bir firmadır. Norden Akademi markası altında YKS ve LGS kurslarımız ile hizmet vermenin yani sıra, yurtdışı eğitim alanındaki tecrübe ve yatırımlarımız ile bu alanda da gençlerimize bilgi ve destek sunmaktayız. Ayrıca Almanca ve İngilizce kurslarımız ile YKS ve LGS kurslarımızı birbirine paralel sunmakta ve siniri olmayan öğrenmenin ve eğitimin her türlüsünü en kaliteli şekilde müşteri kitlemize sunmaktayız.

Diğer En Güncel Yazılarımız

Yurt içi dil kursları, vize danışmanlığı, tercüme hizmeti, yurt dışı eğitim danışmanlığı hakkında tüm güncel yazılarımız burada!