En Güncel Yazılar



Dil Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?




Yeni bir dil öğrenmeye başlamak hem sabır hem de belirli bir yatırımı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yatırımı doğru yere doğru zamanda ve doğru sürede yaptığınızdan emin olmanız gerekli. Bu nedenle bir dil kursu seçerken dikkat etmeniz gerekenler listesi size yardımcı olabilir. Norden Akademi olarak size rehberlik edecek kısa bir yazı hazırladık.

Hedefinizi belirleyerek işe başlayın
Uzun zamandır ertelediğiniz yabancı dil öğrenme işine başladıysanız, ilk yapmanız gereken iyi bir dil kursu seçmektir. İngilizce seviyenizi ve hedefinizi belirlemek doğru yolda ilerlemenizi sağlar. Bir başka deyişle öğreneceğiniz İngilizcenin size ne kadar faydalı olacağını belirlemelisiniz. İlkokul ve ortaokulda veya hazırlık aşamasında dil eğitimi aldıysanız, kurs merkezi tarafından yapılan seviye belirleme sınavı ile mevcut seviyenizi onayladıktan sonra bir sonraki aşamaya geçmelisiniz. Kurslar öğrencilerin yatırdığı bütçeyi en iyi şekilde değerlendirecek şekilde eğitim vermelidir. Kursa kaydolan öğrenci, parasının karşılığını yeterli düzeyde alabilmelidir.

Öğretmenlerin yetkinliklerinden emin olun
Dil kursu seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktör kurs eğitiminin kalitesidir. Kursun kuruluş tarihi, kurstan mezun olan öğrencilerin konumu, öğretmenlerin kurstaki eğitim durumları, anadili İngilizce olan öğretmenlerin varlığı önemlidir. Dil kursundaki Türk ve yabancı öğretmenlerin saygın üniversitelerden mezun olmaları da bir avantajdır. Kaliteli dil kursları alanında uzman olan ve ana dili İngilizce olan öğretmenleri bünyesinde toplar. Bu şekilde öğrencilere özel bir eğitim sistemi oluşturulabilir.

Öğretim ortamının yenilikçi olmasına dikkat edin
Yabancı dil dersinde sınıf ortamı son derece önemlidir. Kursun güncel olduğunu, gerekli araç ve gereçlerin mevcut olduğunu ve sınıfların aşırı kalabalık olmadığını bilmek önemlidir. Sınıflar fazla kalabalık olursa her öğrenciye gereken ilgi gösterilemeyebilir. Kullanılan tüm programlar ve kitaplar lisanslı olmalıdır. Kursiyerlere her kurs sonunda hazır belgelerin teslim edilmesi kurs merkezinin kalitesinin belirlenmesinde bir kriterdir. Yabancı dil sınıflarında öğrenirken grup veya bire bir ders saatlerini tercih ediyorsanız, grup eğitimi en fazla 8 öğrenci ile sınırlandırılmalıdır. Bu rakamdan fazlası dikkat dağınıklığı, ilgi eksikliği ve verim düşüklüğü ile sonuçlanabilir. Sınıf öğrencilerinin genel dil öğrenimi kapasitesi de üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur. Ayrıca, kurs merkezindeki sınıf mevcudu çok önemlidir. Ne kadar az öğrenci varsa, konuşma pratiği yapmak için o kadar çok fırsatınız olacağını unutmamanız gerekir. Bu sayede öğretmenle birebir konuşma şansınız artacağı gibi İngilizce seviyesinde ilerleyen öğrencilerle de verimli İngilizce pratik yapabilirsiniz.

Başlangıç ​​olarak, her eğitim yeri adını ve tecrübesini pazarlamaya ve satışa eğimlidir. Alacağınız eğitime karar verirken saat, seviye ve ders türü olarak belirlenir. Başlangıç kısmında ne kadar bir derse ihtiyacınız olduğunu bilerek hareket edebilirsiniz. Her bir kursta alacağınız ders sayısı konusunda uzmanlara danışmalısınız. Bazı kurs merkezleri, her seviyede alınması gereken ders sayısını artırarak öğrencileri yanıltabilir ve daha fazla ders veriyor izlenimi verebilir. Bu gibi belirsizlikler ve yanlış yönlendirmeler olmadan bir karara varmanız gerekir. İngilizce kursu seçmek bu anlamda büyük bir karar niteliğindedir.

Kullanılan öğretme metotlarını sorgulayın
Başarılı bir kurs, öğrencilerine doğru zamanda yüksek kaliteli bir eğitim sağlayabilmelidir. Başarı yüzdeleri, kurstaki İngilizce öğretmenlerinin kalitesini, kullanılan öğretim yöntemlerini ve derslerde kullanılan İngilizce materyallerini içerir. Ders öğretmenleri, yetersiz İngilizce materyali olan derslerde öğrencilere neler sunabilecekleri konusunda zorunlu olarak kısıtlı olacaktır. Bunun İngilizce eğitiminin kalitesi üzerinde bir etkisi olur. Kurstaki öğretmenler ne kadar seçkin olursa olsun, sahip oldukları kaynaklar yetersizse potansiyellerini tam olarak ortaya koyamayacaklardır. Bu, kursta verilen İngilizce eğitiminin kalitesini düşürecektir. Kurs öğrencilerinin katkı sağladığı kitap ve kaynaklar kaliteli ise ileride tekrar kullanılabilir. İngilizce kursunda kullanılan kitap ve kaynaklar mükemmel kalitede ise öğrenciler konuyu daha iyi kavrayabilecek ve yeteri kadar pratik yapabileceklerdir.

İyi bir kurs merkezi İngilizce telafi kursu da sunmalıdır. Her yaştan insan İngilizce öğrenmek veya mevcut İngilizce becerilerini geliştirmek için İngilizce kursu almak isteyebilir. Kursa kayıtlı her kişi farklı yoğunluklara ve özel programlamaya sahip olabilir. Pek çok insan iş sonrası kursu çalışırken almaya çalışırken, birçoğu da okuldan izinliyken kursa katılmaya çalışıyor. Öğrenciler hastalık, fazla mesai veya aşırı trafik nedeniyle bazı İngilizce kurslarına katılamayabilirler. İngilizceyi verimli bir şekilde öğrenmek istiyorsanız bir dersi bile kaçırmamaya özen göstermeniz gerekir. Böyle olumsuz durumlarda, iyi bir İngilizce kursu, öğrencilere İngilizce telafi dersleri alma fırsatı sağlamalıdır. Bu sayede öğrenciler çeşitli nedenlerle kaçırdıkları derslerden geride kalmayacak, İngilizce öğrenme sürecinde tüm hızıyla ilerleyebileceklerdir.

Herkes farklı bir şekilde öğrendiği için, kurs merkezinin İngilizce'yi sizin anlayabileceğiniz ve size hitap edecek şekilde öğretmesi çok önemlidir. İyi bir kurs merkezi teknolojiye ayak uydurmalı ve onu öğretimine dahil etmelidir. Teknoloji ile entegre bir şekilde İngilizce eğitimi vermek sizin de İngilizce öğrenme hızını arttırabilir.

Norden Akademi olarak çok fazla seçeneğin bulunduğu kurs merkezleri arasından size en doğru olanı bularak yönlendirme ve rehberlik sağlıyoruz. Yabancı dil öğrenme serüveninizde yanınızda olarak kariyer hedeflerinizi gerçekleştirmek istiyoruz. Siz de bizimle iletişime geçerek yabancı dil eğitiminize hemen başlayabilirsiniz.

Norden Akademi sektöre yenilik ve öncülük getirmiş, değişen ve gelişen yeni dünyanın ve bu dünyaya hızla ayak uyduran yeni genç ve dinamik neslin beklentilerine karşılık verecek şekilde uzman kadro, ekipman, kaynak, bilgi ve tecrübeye sahip oncu bir firmadır. Norden Akademi markası altında YKS ve LGS kurslarımız ile hizmet vermenin yani sıra, yurtdışı eğitim alanındaki tecrübe ve yatırımlarımız ile bu alanda da gençlerimize bilgi ve destek sunmaktayız. Ayrıca Almanca ve İngilizce kurslarımız ile YKS ve LGS kurslarımızı birbirine paralel sunmakta ve siniri olmayan öğrenmenin ve eğitimin her türlüsünü en kaliteli şekilde müşteri kitlemize sunmaktayız.

Diğer En Güncel Yazılarımız

Yurt içi dil kursları, vize danışmanlığı, tercüme hizmeti, yurt dışı eğitim danışmanlığı hakkında tüm güncel yazılarımız burada!