En Güncel Yazılar



Almanya Hangi Bölümlerde Hangi Üniversiteye Gidebilirim




Almanya geçmiş yıllardan bugüne kadar birçok farklı alan ve bölümde nitelikli öğrencileri kendi bünyesine dâhil etmiş bir ülkedir. Öğrenciler tarafından oldukça dikkat çekici bir ülke olan Almanya, birçok çeşitli alanıyla ve yüksek standartlı eğitim anlayışıyla hizmet veren ülkelerin başında gelmektedir. Hem kendi vatandaşlarına hem de dışarıdan gelen öğrencilere ücretsiz okul imkânı sunan Almanya dil şartı da aramamaktadır. Bunun sebebi ise okullarında mevcut olarak İngilizce ve Almanca dil eğitimi veriliyor olmasından kaynaklanmaktadır. Yaşam maliyetlerinin uygun olması ve birçok burs programının bulunmasından dolayı da öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen bir ülke olarak dikkat çeken bir yapıya sahiptir. Almanya’da eğitim alınabilecek en iyi bölümler ise şu şekildedir:

  • Sanat Bölümü
  • Bilgisayar Bilimleri Bölümü
  • Elektrik Mühendisliği Bölümü
  • Matematik Bölümü
  • Edebiyat Bölümü

Sanat Bölümü

Almanya sınırları içerisinde sanat bölümü birçok farklı dala ayrılmaktadır ve bu sebepten ötürü de uluslararası birçok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Sanat bölümü içerisinde resim, grafik, heykel, sanat öğretmenliği; endüstriyel tasarım, medya, mimarlık, moda tasarımı; müzik bilimi, müzik tarihi, caz; müzikal, köstü tasarımı ve sahne yazarlığı gibi birçok bölüm bulunmaktadır. Özellikle bu bölümler içerisinde yer alan klasik müzik eğitiminde birçok ünlü klasik müzisyen detaylı olarak incelenmekte ve onların eserlerinden kesitler sunularak eğiti verilmektedir. Bu bölümlerin okunabileceği en önemli üniversite ise kuşkusuz Berlin University of the Arts olarak dikkat çekmektedir. 1600’lü yıllara kadar uzanan bu üniversite birçok önemli sanatçı yetiştirmiştir. Bu üniversite dışında:

  • IU International University of Applied Sciences
  • University of Tubingen
  • University of Freiburg
  • Goethe University Frankfurt
  • University of Duisburg – Essen

Gibi üniversiteler bulunmaktadır.

Bilgisayar Bilimleri Bölümü

Almanya Avrupa ülkeleri arasındaki en büyük ekonomiye sahiptir. Bunun en büyük sebebi ise bilimsel alanda gelişmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Bilgisayar bilimleri bölümü için oldukça geniş bir eğitim yelpazesi sunan Almanya, üniversite yelpazesi olarak da oldukça geniştir. Ortaçağa kadar dayanan devlet üniversitelerinin yanında yakın tarihte kurulmuş olan birçok özel üniversitede bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasında kuşkusuz en önemlisi “Technical University of Munich” olarak karşımıza çıkmaktadır. Oldukça köklü bir yapıya sahip olan bu üniversite birçok başarılı akademisyene ve öğrenciye sahiptir.

 

Elektrik Mühendisliği Bölümü

Günümüzde oldukça geniş bir etkileşim sahasına sahip olan Elektrik Mühendisliği Bölümü Almanya’da da oldukça yaygın bir bölümdür. Almanya genelinde özellikle otomotiv sahasında fazlasıyla işe yarayan elektrik mühendisleri iş istihdamı fazla olduğu için büyük bir artış görülmüştür. Hem teknik beceriler konusunda donanımlı mühendisler yetiştiren hem de uygulamaları kusursuz uyarlayabilen öğrencilere sahip iki tane oldukça köklü üniversite bulunmaktadır. Bunlar:

  • Technical University of Munich
  • Karlsruhe Institute of Technology

Üniversiteleridir. Oldukça kapsamlı bir eğitim veren bu üniversiteler sayesinde Almanya eğitimi fazlasıyla gelişmiş bir yapıdadır.

Matematik Bölümü

Birçok matematikçi yetiştirmesiyle ünlü olan Almanya yabancı öğrenciler için hem İngilizce hem de Almanca dil seçenekleriyle imkân sunmaktadır. Bu doğrultuda 200 yıllık köklü bir tarihi olan ve dünyanın en iyi matematik üniversiteleri içerisinde 40. Basamakta bulunan “University of Born” oldukça önemli bir üniversitedir.

Edebiyat Bölümü                                              

Goethe, Grimm Kardeşler gibi birçok meşhur edebiyat ustasına ev sahipliği yapan Almanya, Edebiyat Bölümünde de oldukça detaylı bir eğitim vermektedir. Edebiyat araştırmalarının yanı sıra şiirden romana kadar birçok eserin incelemesi yapılmaktadır. Özellikle:

  • Leibniz University of Hannover
  • Free University of Berlin

Üniversiteleri oldukça kapsamlı eğitim vermektedir.


Norden Akademi sektöre yenilik ve öncülük getirmiş, değişen ve gelişen yeni dünyanın ve bu dünyaya hızla ayak uyduran yeni genç ve dinamik neslin beklentilerine karşılık verecek şekilde uzman kadro, ekipman, kaynak, bilgi ve tecrübeye sahip oncu bir firmadır. Norden Akademi markası altında YKS ve LGS kurslarımız ile hizmet vermenin yani sıra, yurtdışı eğitim alanındaki tecrübe ve yatırımlarımız ile bu alanda da gençlerimize bilgi ve destek sunmaktayız. Ayrıca Almanca ve İngilizce kurslarımız ile YKS ve LGS kurslarımızı birbirine paralel sunmakta ve siniri olmayan öğrenmenin ve eğitimin her türlüsünü en kaliteli şekilde müşteri kitlemize sunmaktayız.

Diğer En Güncel Yazılarımız

Yurt içi dil kursları, vize danışmanlığı, tercüme hizmeti, yurt dışı eğitim danışmanlığı hakkında tüm güncel yazılarımız burada!