En Güncel Yazılar



Almanya’da Üniversite Okumak İçin Kaç Puan Almak Gerekir?




Almanya’da üniversite okumak için kaç puan almak gerekir? Sorusunun yanıtını incelemek gerekirse oldukça basit bir mantığa sahiptir. Türkiye’de ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarına girmek ve bu sınavlardan Türkiye’de 4 yıllık herhangi bir üniversiteye yerleşmek gerekmektedir. Alınan bu sınav sonucu toplamda 1 yıl geçerli olmaktadır ve açık öğretim kesinlikle kabul edilmemektedir. Bu doğrultuda eğer başarılı olarak kabul edilir ve Almanya’ya öğrenci olarak gidebilirseniz burada girmeniz gereken bir sınav daha bulunmaktadır ki bu sınavın adı TestDAF olarak bilinmektedir. Bu sınavdan alacak olduğunuz başarıya göre Almanya’da herhangi bir üniversiteye yerleşme imkânı elde edersiniz. Bir dilsel yeterlilik sınavı olan TestDAF, 4 temel beceri (Okuma, yazma, konuşma ve dinleme) üzerinden sınava girenleri test etmektedir. Bu sınavdan 5 üzerinden alınan 3 civarında bir not Almanya’da bulunan birçok üniversiteye kolaylıkla giriş yapabilmeniz sağlamaktadır. Bunun yanında prestij olarak yüksek olan üniversitelere giriş yapabilmeniz için bu sınavdan 4 – 5 aralığında bir not almanız gerekmektedir. Aynı zamanda Almanya’da aldığınız üniversite eğitimiyle birlikte orada vatandaşlık elde etme hakkını da kazanılmaktadır.

Almanya’da Üniversite Okumak İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Almanya’da bulunan üniversiteler içerisinde toplamda 130 tane üniversite online bir sistem olan Uni – Assist üzerinden başvuru kabul etmektedir. Geriye kalan 250 üniversite ise direkt olarak kendilerine başvuru yapılmasını istemektedir. Bu doğrultuda bu üniversitelerin nereden başvuru aldıklarına iyice bakılması gerekmektedir. Almanya’da yabancı öğrenci statüsünde okumak adına yapılan başvurularda en önemli husus başvuran kişinin belgelerinde eksik olmadan ve tamamen doğru bir şekilde teslim etmesinden geçmektedir. Alman üniversiteleri kabul edeceklerinden çok daha fazla başvuru aldıkları için genellikle ilk elenenler eksik ya da hatalı belge getiren öğrenciler olmaktadır. Bu sebepten ötürü de başvuru yapılırken evrakların oldukça dikkatli bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Almanya’da Üniversitelere Son Başvuru Tarihi Nedir?

Almanya’da Üniversitelere Son Başvuru Tarihi oldukça basit bir sisteme sahiptir. Alman üniversiteleri bir yıl içerisinde 2 ayrı dönemde eğitim vermektedir. Bu dönemleri ise kış ve yaz eğitim dönemleri olarak ayırmışlardır. Uygulamalı üniversiteler genellikle kış döneminde eğitim vermektedirler. Kış döneminin başvuru zamanının son günü ise 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’dan sonra yapılan başvurular uygulamalı üniversitelerde kabul edilmemektedir. Yaz döneminde ise daha az sayıda lisans programı bulunmaktadır. Yaz döneminin başvuru tarihinin son günü ise 15 Ocak olarak yayınlanmaktadır. Almanya disiplini ile bilinen bir ülke olduğu için son başvuru tarihini geçiren öğrencilere asla müsamaha gösterilmemektedir. Almanya genelindeki üniversitelerde son başvuru tarihleri bu şekilde olsa da bazı üniversiteler başvuru tarihlerini çok daha erken bitirmektedirler. Bu sebepten ötürü başvuru yapılacak olan üniversitenin resmi sitesinden başvuru tarihlerinin mutlaka takip edilmesi gerekmektedir.

Almanya’da Üniversite Okumak İçin Ne Kadar Ücret Vermek Gerekmektedir?

Almanya’da Üniversite Okumak İçin Ücret konusu eyaletlere göre değişiklik göstermektedir. Almanya’nın kendi okulları dönem başına ortalama 100 – 500 Euro arasında bir fiyat biçmektedir. Her ne kadar eğitim ücretsiz olsa da bu yalnızca Alman vatandaşları için geçerli bir durumdur. Yabancı öğrenciler belli miktarlarda ücret ödemektedirler. Bunun dışında İngilizce eğitim veren okullar ise 8000 Euro civarına kadar ücret talep edebilmektedirler. Üniversiteden üniversiteye hatta eyaletten eyalete değişebilen bu ücretlerin net fiyatlarını başvurmak istediğiniz üniversitenin kendi sitesinden kolaylıkla öğrenebilir ve ücret konusunda daha net bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Norden Akademi sektöre yenilik ve öncülük getirmiş, değişen ve gelişen yeni dünyanın ve bu dünyaya hızla ayak uyduran yeni genç ve dinamik neslin beklentilerine karşılık verecek şekilde uzman kadro, ekipman, kaynak, bilgi ve tecrübeye sahip oncu bir firmadır. Norden Akademi markası altında YKS ve LGS kurslarımız ile hizmet vermenin yani sıra, yurtdışı eğitim alanındaki tecrübe ve yatırımlarımız ile bu alanda da gençlerimize bilgi ve destek sunmaktayız. Ayrıca Almanca ve İngilizce kurslarımız ile YKS ve LGS kurslarımızı birbirine paralel sunmakta ve siniri olmayan öğrenmenin ve eğitimin her türlüsünü en kaliteli şekilde müşteri kitlemize sunmaktayız.

Diğer En Güncel Yazılarımız

Yurt içi dil kursları, vize danışmanlığı, tercüme hizmeti, yurt dışı eğitim danışmanlığı hakkında tüm güncel yazılarımız burada!