Tıpta Uzmanlık

Almanya’da tıp uzmanlığı için başvuru şartlarını, kazanacağınız paranın miktarını ve süreçle ilgili diğer ayrıntıları merak ediyorsanız, sorularınızın cevaplarını sizler için derledik.

Tıp fakültesinden mezun olanlara Almanya’da TUS sınavına girmeden doktorluk yapabilmenin olanaklarını sağlıyoruz. Gelin, bu fırsatı bütün detaylarıyla ele alalım.

Tıp fakültesini bitirdikten sonra aldığınız diploma ve B2 seviye Almanca sertifikanız varsa, Almanya’da doktor olabilirsiniz demektir. Tıp uzmanlığına özel kurslarımızla dil sorununuzu hızlıca çözmenize yardımcı oluyoruz. Almanya’daki FSP sınavı, tıpta uzmanlık sınavı, vize uzatımı, denklik, yurt, sigorta gibi işlemlerinizde size yardım etmeye devam ediyoruz.

Tıpta Uzmanlık için Gerekli Almanca Dil Seviyesi Ne Olmalıdır?

Almanya’da doktorluk yapmak isteyen tıp fakültesi mezunları B2 düzeyinde Almanca bilmelidir ve seviyesini sertifika ya da sınav sonucu ile belgelendirmelidir. Almanya’da dil şartının C1 seviyesinde olduğu bazı şehirler de vardır. Norden Akademi’ye ulaşarak, merak ettiğiniz her şey hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Vize Başvurusu için Hangi Belgeler Gereklidir?

Vize için gerekli belgelerin noter ve onay süreçlerinin tamamlanıp, evrakların çok dikkatli bir şekilde hazırlanması gerekir. Bütün belgeler ve dil sertifikası hazır olduğu zaman başvurunuzu yapabilirsiniz. İşlemleriniz, gideceğiniz şehre göre farklılık gösterebilir. Bu noktada Norden Akademi; ayrıntılı özgeçmiş, evrak listesi ve tüm ihtiyaçlarınızı size ayrıntılı bir şekilde sunacaktır.

Almanya Tıpta Uzmanlık Burs Olanakları

Norden Akademi’nin Almanya’da anlaşmalı olduğu klinikler vasıtasıyla, Almanya’ya gittikten sonra asistan olana kadar stajyer doktor olarak görev yapabilirsiniz. Stajyerlik yaparken aylık 1200 Euro kazanabilirsiniz. Kliniklerden işe kabul yazıları alınarak vizeden önce adaylara verilirse, adaylar bu belge sayesinde maddi yeterliliğini ispat etmekten muaf olacaktır.

FSP Sınavı Nedir?

FSP, Almanya’ya gittiğiniz zaman girmek zorunda olduğunuz bir sınavdır. 3 aşamadan geçen bu sınavdan başarılı olmanız gerekir.

1.     Hasta rolü oynayan bir doktordan anamnez almak

2.     Bu anamnezi yazılı hale getirmek

3.     Hastayı jüriye sunmak

FSP Sertifikası Nasıl Alınır?

Sınavda başarı gösterildikten sonra asistan olarak çalışmaya başlamak için denklik almanız gerekecek. FSP sertifikanızı alıp, bütün belgeleri doktorluk yapmak istediğiniz eyaletteki Tabipler Odası’na sunmanız gerekir. Yaklaşık 1 ay sürecek bir incelemeden sonra mülakata çağırılacaksınız. En fazla 15 dakika süren bu sözlü sınava yalnızca 3 kez girebilirsiniz. Almanya’daki yüksek doktor açığından dolayı bu sınavı geçenlerin oranı oldukça yüksektir.

Asistanlıktan uzmanlığa geçme süresi Almanya’da çoğu şehirde 2 sene sürüyor. Branşınızı seçme aşamasında ise Norden Akademi sizi ayrıntılı bir şekilde bilgilendirecektir ve karar verme süresinde size yardımcı olacaktır. İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Spor Hekimliği, Ortopedi ve Üroloji, en fazla tercih edilen alanlar arasında yer alıyor. Almanya’da da Türkiye’de olduğu gibi popüler olan estetik cerrahi, göz gibi alanların kabul edilme oranı daha düşüktür.

Almanya’ya çekirdek ailenizle birlikte gidebilir ve oturum izni alabilirsiniz.

Almanya’da Tıpta Uzmanlık Danışmanlık Hizmeti

Norden Akademi aşağıdaki alanlarda da yanınızda olup işlerinizi kolaylaştırmaya devam ediyor:

·      Denklik işlemleriniz için profesyonel danışmanlık

·      Uzman doktorlardan danışmanlık ve rehberlik hizmeti

·      Uzmanlık için anlaşmalı kliniklere yerleştirme hizmeti

·      FSP sınavı için Almanya’da online dersler

·      En az 4650 Euro maaş kazanma fırsatı

·      Paralı staj ve burs imkânı



Daha detaylı bilgi alabilmek için Bizimle İletişime Geçin: Norden Akademi İletişim

 

 

Tıpta uzmanlık programı için katılımcıların sağlaması gereken şartlar; Tıp fakültesinden mezun olunmalı, B2 seviyesinde Almanca bilgisine sahip olunmalı, gerekli evrakların tercüme ve onay işlemlerinin yapılması.

Almanca sınavına ek olarak katılımcıların klinik bilgilerin test edildiği FSP sınavına girmeleri gerekmektedir.

Zorluk derecesi olarak TUS 10 üzerinden 8 alıyorsa FSP sınavı 2 alıyor diyebiliriz. Birçok katılımcı bu sınavı kolaylıkla geçebiliyor.

Normal şartlarda süreç, ilk etapta FSP sınavı, sonrasında uzmanlık, denklik ve çalışma şeklinde ilerlerken biz Norden Yurtdışı Eğitim olarak FSP sınavından sonra direkt olarak çalışma sürecini başlatıyor ve ardından uzmanlık, denklik sürecine geçiş yapıyoruz. Bu sayede katılımcılar da yoğun bir maddi külfetten kurtulmuş oluyorlar. Normal şartlarda 1 sene sonra çalışma sürecine geçebilecekken, bu şekilde direkt olarak çalışmaya başlayıp aylık ortalama 3500 Euro’dan başlayan maaşlar alabiliyorlar. Sonrasında uzmanlık alındıktan sonra ise ücretler 4500 Euro’dan başlayabiliyor.

Evet, çekirdek ailenizi bu süreçte yanınızda götürebilirsiniz.

Diğer Kurslarımız