Yurtdışında Yaz Okulu

Yaz aylarının en yararlı ve en kapsamlı etkinliği olan yaz okulları hem yurt içi hem de yurtdışında sıklıkla rastlanılan bir eğitim aktivitesidir. Birçok ülke ve bu ülkelerin çeşitli şehirlerinde yapılan yaz okulları her yıl binlerce çocuğun hem eğlenip hem öğrendiği keyifli bir aktivitedir. 7 ila 17 yaş arasında çocukların katılabildiği yaz okulları, yurt dışında oldukça önemli bir deneyim imkanı sunar. Yaz okulu diğer eğitim süreçlerine göre çok daha eğlenceli olması bakımından çocuğunuz için bir karne hediyesi sayılabilir.

Yurtdışında yaz okulunda öğrenciler kendi akranları ile daha önce deneyimlemedikleri bir ülkede doyasıya eğlenirken bir yandan da yabancı dillerini geliştirebilir ve bu sayede özgüven açısından oldukça faydalı bir kazanım gerçekleştirmiş olurlar. Çocukların yanlarında onlara danışmanlık yapan ve psikolojik destek veren uzman rehberler sayesinde çocuklar emin ellerde olurlar. Yaz okulu güvenilir bir programdır ve her sene binlerce aile çocuklarını bu programa dahil ederler. Yaz okulu için başvurular bireysel olarak yapılmanın yanı sıra grup şeklinde de gerçekleşebilir.

Yaz Okulunu Neden Yurtdışında Tercih Etmeliyim?

Yaz okulları programı her ne kadar eğlence temelli bir program olsa da çocuğunuz için ciddi eğitsel birtakım unsurlar içerir. Yurtdışında gerçekleşen bir yaz okulu programı ile çocuğunuz dil becerilerini geliştirecek ve farklı kültürden insanlarla ilişki kurmayı öğrenebilecektir. Bu da çocuğunuz için oldukça önemli bir özgüven kaynağı oluşturacak şekilde pozitif bir etki sunacaktır.

Yurtdışında Yaz Okulları İle İlgili Merak Edilenler

Yaz Okulunda Eğitim

Yurtdışında yaz okullarında eğitim İngilizce olarak gerçekleşir. Yaz okuluna katılan öğrenciler İngilizce seviyelerine göre gruplandırılırlar. Ana dili İngilizce olan öğretmenler eşliğinde yapılan eğitimlere katılan çocuklar hem eğlendikleri hem de öğrendikleri bir zaman dilimi geçirirler. Yaz okulu boyunca İngilizce konusunda ciddi kazanımlar elde ederler. Haftada 20 ders şeklinde 15 saatlik bir eğitim söz konusudur.

Tercihen ders süreleri mevcut sürenin üzerine çıkartılabilmektedir. Ders içeriği olarak konuşma, yazma, dinleme ve okuma gibi temel İngilizce pratikleri uygulanır. Buna ek olarak yaz okulundaki öğrenciler birbirleri ile kurdukları iletişim sayesinde de dil becerilerini geliştirirler.

Yaz okullarında öğrencilerin ihtiyaç duyacakları tüm eğitim malzemeleri ve tüm materyaller okullar tarafından karşılanmaktadır. Tüm bu materyaller çağımızın gerekli gördüğü tüm yenilikler ile orantılı bir şekilde temin edilmektedir. Yaz okullarında akıllı tahtalardan tutun bilgisayarlı sınıflara kadar gereken tüm teknolojik destek ekipmanları aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede öğrenciler, görsel eğitimin faydalarından da yararlanırlar.

Ders dışında yapılacak etkinlikler ise yaz okulunun en önemli taraflarından biridir zira bu aktiviteler sayesinde öğrenci hem faydalı bir pratik alanı kullanma imkanı elde ederken bir yandan da sosyal anlamda kendisini geliştirir. Yaz okulu programının sona ermesiyle katılımcı öğrenci aldığı eğitimin tamamlandığına dair bir sertifika edinir.

Konaklama İmkanları ve Güvenlik

Yaz okulunda konaklama imkanı genellikle farklı şekillerde gerçekleşmektedir. Bu çeşitlerden bazıları referanslı aile yanlarında olabilirken kimi zaman da kampüs içerisindeki yurtlarda da gerçekleşebilmektedir. Buna ek olarak bu iki konaklama imkanının da kendisine ait bazı avantajları mevcuttur.  Tercihini aile yanından yana kullanan öğrenciler dil becerilerinin gelişmesi adına oldukça mantıklı bir seçeneği seçmiş olacaklardır. Bu şekilde aile içerisinde doğal bir pratik yapma şansını elde ederler.

Yurt içerisinde konaklama şeklinde gerçekleşen yaz okulunu tercih edenler ise kendi yaşıtları ile iletişim açısından oldukça şanslı bir konumda olurlar. Bu sayede hem dil becerilerini hem de daha eğlenceli bir ortamda bulunmanın keyfini sürerler.

Bazı yaz okulu konaklamalarında ortak kullanıma açık banyolar mevcuttur. Bazı okullarda ise banyo ve tuvalet kullanılan odanın içerisinde de bulunabilmektedir. Genel olarak yurt içerisinde kalan öğrenciler bilgisayar, telefon ve internet erişimi gibi temel teknoloji hizmetlerini ortak bir dönüşümle kullanırlar. Buna ek olarak ortak kullanıma açık bir çamaşırhane de genellikle mevcuttur.

Konaklama esnasında güvenlik ise yaz okulu sürecini ilgilendiren önemli hususlardan birisidir. 24 saat boyunca görev yapan güvenlik görevllileri ve sorumlu personeller açısından oldukça güvenilir bir gözetim mümkündür. Grup liderleri ve rehber öğretmenler yaz okulunun gerçekleştiği yurtta öğrencilerle birlikte kalmaktadır. Bu da öğrencilerin güvenlik ve gözetim açısından emin ellerde olduğunu gösterir.

Aktiviteler

Aktiviteler, yaz okulu kavramına can veren ve bu eğitim türünün tercih edilmesine ilham veren önemli kavramlardan birisidir. Çeşitli ve oldukça zengin aktiviteler özellikle sportif faaliyetler, yüzme havuzları, tiyatro ve sanat ve doğal güzellikleri tanıma gibi çeşitli etkinlikler yaz okulu kavramının içerisinde yer alır.

Tüm bunlara ek olarak yüzme, tenis, futbol, dağcılık , sinema ve tiyatro etkinlikleri, kareoke partileri, müze ve şehir gezileri gibi etkinlikler de yaz okuluna gösterilen ilgiyi arttıran etkinliklerdendir. Yaz okulunda genellikle hafta içi bir gün şehir gezileri gerçekleşmektedir. Bu şehir gezileri sayesinde öğrencilere gidilen şehirler hakkında bilgi sahibi olması, kültürel açıdan eğitilmeleri ve dünyayı tanımaları kazanımları sağlanmaktadır.

Ulaşım

Yaz okullarına katılan öğrenciler genellikle yaz okuluna katılım sağlarken havaalanına ulaştıklarında okul gerekli ulaşım transferini gerçekleştirmektedir. Öğrenciler genellikle bir karşılama şirketi yardımıyla toplu bir şekilde ya da özel olarak okullarına ulaştırılmaktadır.

Yaz okulu kapsamında gerçekleştirilen seyahatlerde ise ulaşımı okullar kendi araçları ya da anlaşmalı oldukları ulaşım şirketleri tarafından gerçekleştirirler. Bu seyahatler süresince öğrenciler başıboş bir şekilde bırakılmaz, rehber öğretmen ve grup lideri tarafından sürekli gözetim altında tutulurlar.

Yaz okulunun sona ermesiyle birlikte öğrenciler okul görevlileri tarafından havaalanına ulaştırılırlar. Eğer şehir içi bir ulaşım gerekliyse öğrenci aile ebeveynlerine ulaştırılır.

Yurtdışında Yaz Okuluna Kimler Katılabilir?

7 -17 yaş aralığında tüm öğrenciler yurt dışında yaz okulu programına katılabilmektedirler. Okul ve bölge açısından tercihen yaş grupları 12-16 ya da 14-17 ve 08-15 gibi gruplara da ayrılabilmektedir.

Yurtdışında Yaz Okullarının İçeriği ve Süresi Nedir?

Yaz okullarında öğrenciler normal bir eğitim gününün ilk saatlerine erken bir vakitte merhaba derler. Kahvaltı ile başlayan gün, öğle saatine kadar devam eden bir dil eğitimi ile devam eder. Alınan bu eğitim sonrası dil becerisinin pekişmesi adına öğleden sonra öğrencilerle birlikte çeşitli aktiviteler yapılır. Bu aktiviteler sayesinde öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurması amaçlanır. Bu aktiviteler el ve bilişsel becerileri geliştirecek şekilde detaylı olarak çoğaltılır.

Aktiviteler dışında kalan vakitler genellikle oyun ve eğlenceye ayrılırken bazen de kültürel geziler ile değerlendirilir. Genel bir yaz okulu eğitim günü bu şekilde tamamlanır.

Yaz okulları düzenli olarak okulların kapanışını izleyen tarih olan Haziran ayı ortası ve Ağustos ayının sonuna dek yapılmaktadır. Genellikle en az süren yaz okulu eğitim süresi 1 hafta olurken tercihe göre 8 haftaya kadar bu eğitim süreci uzayabilmektedir.

Diğer Kurslarımız